Filmbranchen er i vækst

”Presset på den danske filmbranche er så stort, at Filmskolen bør uddanne dobbelt så mange,” siger Det Danske Filminstitut i Politiken d. 4/10-2019.

Film- og tv-branchen er lige nu en ’Burning Platform’. Derfor er det nu du skal omsætte din passion til handling. Mange af Filmhøjskolen Møn's elever søger ind på landets filmuddannelser, efter de har været hos os. De bruger de produktioner de skaber her som springbræt.
Vi har også mange elever, der flytter sammen og laver film efter højskoleopholdet og endelig er der elever, der får jobs i film og tv-branchen gennem det netværk de udvikler hos os.

Streamingtjenersterne har gjort det sjovt at være professionel filmskaber, og der er rigeligt med kreativt arbejde til fagfolk!

Dog kan der være langt fra, at man som et ungt menneske går med en filmskaber i maven, til at møde op på sin første professionelle filmproduktion.
Måske har du endnu ikke fundet ud af, om det er kameraet på skulderen, i manuskriptet, redigeringsrummet eller instruktør, som er din niche?

Alle rejser starter et sted, og Filmhøjskolen Møn er med sin stærke partnere og yderst kompetente hold af undervisere en perfekt affyringsrampe for alle talentfulde og ambitiøse filmskabere!

DET ER NU DU SØGER FILMHØJSKOLEN MØN

30223808_10216519874497341_74291658_o.jpg

Vi åbner porten til filmbranchen

Filmhøjskolen Møn er en utraditionel og anderledes højskole der er indrettet som et kæmpe produktionshus med udviklingsrum, studier og biograf.

Vi har fokus på at folde dit kunstneriske potentiale ud og give dig viden og kunne indenfor film og filmproduktion. Skolen er åben og kreativ - du kan altid komme til udstyr og andre der vil lave film.

Alle lærere kommer direkte fra filmbranchen og du gennemgår alle faglige områder fra ide til premiere.

Du skal ikke en særlig kunne for at gå på Filmhøjskolen - men du skal elske film og fællesskab.

På Filmhøjskolen får du et stort netværk af folk fra filmbranchen.

Du får tre større produktioner med dig, som kan danne grundlag for din videre vej i filmbranche og uddannelse.

28767761_10155550532554247_557128978_o.jpg
27537455_10215097410770743_894859691_o.jpg

Professionelle partnere

Filmhøjskolen er en spiller på den danske filmbane. Vi har et produktionshus der hedder Filmhus Møn hvor bl.a. Filmskoler og produktionsselskaber bor og skyder deres film. Rundt om skolen er række professionelle partnere der giver dig uanede muligheder for at bruge filmhøjskolen som springbræt.

Partnerkredsen tæller bl.a. Den Danske Filmskole, Super16, Upright-Music, CPH:DOX og en række innovative filmproduktionsselskaber.

Vi arbejder med partnerskaber for at skolen altid er i udvikling og for at udvikle filmmiljøet på og omkring Filmhøjskolen. Vi gør det for at du kan få mest muligt ud af at tage et semester hos os.

Skuespillerhøjskolen Rødkilde

Lige uden for Stege hvor Filmhøjskolen bor, ligger Rødkilde der er Danmarks bedste højskole for unge skuespillere.

Filmhøjskolen samarbejder med Skuespillerhøjskolen - både fagligt og socialt. Filmfolk har brug for gode skuespillere og skuespillere har brug for filmfolk. Sammen laver vi film, masterclasses, projekter og fester.

De tre store værker

Alle elever på Filmhøjskolen laver tre større værker: En podcast, en dokumentarfilm og en fiktionsfilm. Når skolen er i produktion, arbejdes der dag og nat - det er hårdt og det er vildt sjovt.

Når du producerer på Filmhøjskolen vil du komme i kontakt med og få viden og alle de fagområder der findes indenfor filmproduktion - det giver dig viden og klæder dig på til at vælge hvilken vej, der skal være din!

Filmhøjskolen meget optaget af hvad du vil fortælle med dine film. Derfor har vi altid fokus på din personlige interesse og passion. Du skal opbygge et kendskab til den kerne i dig selv som dit filmarbejde udspringer af - hvad enten du vil skrive, fotografere, lyd-designe, instruere, organisere eller klippe.

Højskolen giver eleverne en masse sociale og praktiske udfordringer, som betyder, at I selv skal organisere og på demokratisk vis tage beslutninger i og om hverdagen.

35389763_10216591190831342_544217255991312384_n.jpg

Filmhøjskolens værdigrundlag

Filmhøjskolen Møn er en almen folkehøjskole, der sætter identitetsdannelse, livsduelighed og demokratiforståelse først. Højskolen har sit værdimæssige udgangspunkt i en overbevisning om, at fællesskaber bygges på tillid, ligeværdighed, respekt.

Det er Højskolens mål, at eleven gennem sit ophold på skolen former sig til en kritisk, aktiv og bidragende medborger. Identitetsdannelsen styrkes på Filmhøjskolen Møn gennem formidling af og debat om historiske, samfundsmæssige og kulturelle forhold.

Elever på Filmhøjskolen Møn udtrykker sig i (levende) billeder og lyd. Vi arbejder workshop- og produktionsorienteret, fordi vi tror på, at det faglige og almene skal omsættes igennem den enkeltes sprog og udtryk, for at blive til erfaringer og handling.

Det er del af skolens pædagogik, at eleverne selvorganiserer og beslutter inden for allerede vedtagne områder, der vedrører det sociale, praktiske og projektorienterede arbejde i hverdagen. Fordi samtalen om beslutningsprocesser, der har direkte betydning for samværet og hverdagen, giver eleven en demokratisk forståelse og erfaring.

Livet på højskolen leves med et fornuftspræget forhold til de ressourcer, naturen giver.