IMG_0307_edited.jpg
DSC_1329_edited.jpg
IMG_0311_edited.jpg

Om at gå på Filmhøjskolen.

På Filmhøjskolen handler det meste om film. Om at lære at lave film, om at se film og om selv at skabe film.

På skolen optager vi maksimalt 36 elever pr. semester. Af disse vil 2-6 elever være projektelever. Projektelever er elever, der har allerede har taget et semester på vores filmhøjskole.

Alle elever bor i det samme hus: Bohuset. Her findes både enkeltmands-, to- og tremandsværelser. Alle rum er forskellige og hver af skolens tre bo-etager har deres egne bade- og toiletafsnit.

REDAKTIONER

På skolen vil du allerede fra starten komme i en mindre redaktion, der består af 5-7 elever. Denne redaktion er din nære gruppe. Det er i din redaktion du debatterer hverdagens små og store udfordringer, og det er sammen med din redaktion du har rengørings- og køkkentjanser. Det er også i din redaktionerne elever planlægger fester, caféaftner mv.

ALMEN HØJSKOLE

Filmhøjskolen er en almen folkehøjskole. Alle højskoler er forskellige og har deres egne kulturer og måder at drive skole på. På Filmhøjskolen betragter vi alle vores elever som voksne, kommende filmskabere, der både kan og vil fortælle historier med filmmediet som udtryksform.

Skolens faste stab tager sig af dagligdagen og projektuger. Undervisningen varetages af professionelle filmfolk, der alle er dygtige til at formidle deres fag.

Som elev på Filmhøjskolen stiller vi ikke krav til dine erfaringer, før du ankommer. Men vi forventer at du elsker film og gerne vil bruge næsten al din tid på at beskæftige dig med film, i den tid du er hos os. Men selvfølgelig er der også plads til at nyde Møns fantastiske natur med hav, skov, klint og by.

I flere perioder vil du, som elev på Filmhøjskolen, være i produktion. Det betyder at du, sammen med fem andre elever, er i gang med at lave korte eller længere film.

DET FAGLIGE I DET DAGLIGE

Alle elever på Filmhøjskolen gennemgår det samme faglige forløb. Kun i projektuger er der indimellem lidt forskellige valgmuligheder ift. aktiviteter og opgaver.

Når du forlader skolen efter et semester har du:

• Mødt dit kommende filmcrew

• Lært at se og analysere film, indenfor mange forskellige genrer

• Kendskab til roller og funktioner på et filmset

• Styr på et eller flere af de filmfaglige felter: Producer, Manuskriptforfatter, Instruktør, Fotograf, Belysningsmester, Tonemester eller Klipper

• Skabt en fiktionskortfilm og en række små filmopgaver og penneprøver

FORSKELLIGHED OG TRYGHED ER NØGLEN

Skolen er et åbent og kreativt sted, hvor der er plads til forskellighed. Som elev skal man have respekt og tolerance overfor at livet kan leves på mange måder. Skolen danner ramme om både det daglige, faglige liv, fritiden, festerne og de små og store samtaler.

Som skole stiller vi os til rådighed for både konstruktiv kritik, forslag og det frie ord. Vi accepterer alle former for livsudfoldelse, så længe du passer dine aftaler, din undervisning og kan tåle at andre mennesker mener noget andet dig.

Vi danner et kunstnerisk, trygt rum omkring vores elever og lærere. I det rum kan vi være uenige, begå fejl og udfordre hinanden, uden at det betyder at vi mister respekten for hinanden.

UDSTYR

Du kan altid låne udstyr på skolen. Men du skal selv tage ansvar for det du låner og aflevere det i samme stand, som du modtog det.

MAD, DRIKKE OG SUNDHED

På Filmhøjskolen er vi optaget af at have et bæredygtigt og klimavenligt køkken. Men vi går ikke på kompromis, når det gælder smag og variation. Vores to dygtige kokke sørger for at du spiser sundt og efter årstidernes spisekammer.

Vi holder igen med kød - men er ikke en vegetarisk højskole. Vi imødekommer elever der har udfordringer med allergier eller har beslutte sig for at leve vegansk.

På vores Filmhøjskole er der mange gode anledninger til at fejre dagenes bedrifter og de mange gode kammeratskaber. Alligevel er vi hos os optaget af, at der er forskel på hverdag og fest. Derfor drikkes der IKKE alkohol på skolen i perioden søndag-torsdag. På hverdagsaftner lader vi op, hygger i cafeen med kaffe og te. Nogle gange arbejder vi om aftenen og ikke sjældent ser vi film i et eller flere af de mange screeningsrum, vi har på skolen. På Filmhøjskolen er alle stoffer bandlyst.

Sundhed handler både om at spise sundt og varieret, men for os handler sundhed også om tryghed. Vi tror på, at man bedst kan skabe og være en god kammerat når man er tryg. Derfor accepterer vi ikke nogle former for chikane, udelukkelse, uønsket seksuel adfærd eller vold i hverken sprog eller fysisk adfærd.

KURSUSPRIS OG BETALING

Et forårssemester(22 uger) koster 44.000,-.

Et efterårssemester(19 uger) koster 38.000,-.

Beløbet dækker undervisning, mad og bolig.

Det fulde beløb skal betales inden kursus-start, og vil blive opkrævet af skolens kontor via mail. Hvis du har behov for at dele din betaling op i to rater kan du kontakte skolens administration og lave en aftale.

Da en højskoleplads ikke kan erstattes med andre end den tilmeldte elev, kan vi ikke tilbagebetale fuld kursusafgift ved afbrudt forløb. I udgangspunktet vil vi tilbageholde et beløb svarende til udgangen af den måned eleven udmelder sig + den følgende måned.

Hvis du har tilmeldt dig et semester og betalt 1. rate og inden start beslutter, at du alligevel ikke at ville gå på Filmhøjskolen, vil vi tilbageholde 10.000,- af din indbetaling til dækning af vores tab.

Det er vigtigt at vi er et godt match og at du er indforstået med skolens metode og kultur. Hvis skolens ledelse vurderer at du ikke kan indgå i skolen dagligdag på en selvstændig og stabil måde, kan vi melde dig ud. Hvis en elev udmeldes af ledelsen betales kursusafgiften tilbage, fra den dag eleven forlader skolen.