Podcast til maleri

Eleverne på Filmhøjskolen har meget forskellige erfaringer med sig. Nogle kan en masse og andre har været helt nervøse over at søge ind, fordi de ikke syntes de kunne noget som helst. På skolen beroliger vi hver og en. Der stilles nemlig slet ingen formelle krav, og vores program tager højde for at der er niveauforskelle. Det viser sig faktisk altid, at det man ikke har med teknisk eller erfaringsmæssigt ofte betyder, at man har noget andet interessant livserfaring eller kunstnerisk tæft, som omsættes til filmiske værker.

På filmhøjskolen udfordres eleverne på mange måder og med mange kunstneriske benspænd. En interessant opgave er, at lave et erindringsbåret tids-nedslag og omsætte det til en kort podcast. Det kan være både smukke og traumatiske oplevelser, som eleverne vælger at skildre. De færdige podcast har karakter af meget personlige og væsentlige dokumenter for den enkelte – og er meget bevægende og interessante at lytte til for os andre.

Siden tages podcast’en med ned i skolens Atelier og her omsættes den – eller der reflekteres over den – som abstrakt maleri. Processen er krævende og de fleste elever har absolut ingen erfaring med akryl på lærred – alligevel får fremragende malerier og udtryk, der sammen med podcasten bliver små værker som vi senere udstiller lokalt.