Torben Simonsen

Dokumentarist, billedkunstner, producer og underviser. Uddannet flerkamera instruktør på Den Danske Filmskole 1997-2001.

Underviser i udvikling af personlig metode, med fokus på arbejdet med den dokumentarisk medvirkende. Har undervist på Filmskolens dokumentarafdeling og filmworkshops i ind og udland.

“På højskolen i Vrå bevægede jeg mig fra s/h foto gennem diasshow ind i videokunst. Siden har jeg arbejdet med video / film.”

Fem hurtige spørgsmål til Torben.

Hvordan fandt du ud af, at du ville arbejde med film?

Det var nok i klippe rummet på Det Danske Videoværksted at jeg blev overbevist om mulighederne i filmens verden

Hvilke filmfolk herhjemme og internationalt er du inspireret af?

Mødet med venner, kolleger og elever i det dokumentariske felt, kan være igangsættende for lysten og drivet i mit arbejde. Og så har jeg haft gode lærere, som jeg nok altid vil være i en eller anden slags dialog med.

Hvad er det vigtigste for dig at opnå med din undervisning?

At kunne tilbyde eleven en mulighed for at undersøge egen retning, drift, kraft, nødvendighed og den slags størrelser, gennem et filmisk møde med verden. At eleven kan få en mulighed for at studere og gøre sig bevidst om egne relationer til den virkelighed den befinder sig i.

Hvad er en højskole, for dig?

En ramme der tilbyder tid og rum til at danne og finde sig selv som menneske i et fællesskab.

Hvad er det bedste råd du kan give til vores elever?

Deltag i morgensangen. Besvar enhver opgave du får tilbudt på skolen.