Schack Lindemann

Technology Guru, tonemester og postkoordinator Schack Lindemann arbejder som Technology Guru på FabLab RUC og ekstern lektor på performance design.

Fra 2001-2014 var han teknisk lærer/postkoordinator på Den Danske Filmskole, og sideløbende har Schack arbejdet som filmarbejder, freelance kunstner og medstifter af Illutron Collaborative Interactive Art Studio. Gennem en årrække har Schack desuden været medlem af Filmskolens ledelsesgruppe, bestyrelsesformand for Odense Filmværksted og medstifter af Kort & Dokumentar Filmskolen.

1. Hvordan fandt du ud af, at du ville arbejde med film?
For mange år siden da jeg gik i 9. klasse, kom jeg lidt tilfældigt i praktik hos det daværende Bellevue Film & TV. Jeg kom med på optagelser, redigerede video og hentede kaffe. Ideen om at det rent faktisk kunne være et job at lave den slags gik langsomt op for mig og gennem de næste 5-10 år prøvede jeg at finde min vej ind i branchen.

2. Hvilke filmfolk herhjemme og internationalt er du inspireret af?
Det er et simpelt spørgsmål som det er kompliceret at svare på. Primært fordi det er en branche fyldt med så mange dygtige, fantastiske, inspirerende og ikke mindst venlige og ydmyge mennesker der hver eneste dag leverer nyt kreativt indhold til de historier der danner rammen om vores fælles forståelse af det at være menneske. Den første er den danske lysmester Søren Danielsen som gennem en menneskealder har udvidet grænsen for hvad man kan med lys. Og internationalt må det være David Lynch der med sin dybe forståelse af de filmiske virkemidler har skabt nogle epokegørende film.

3. Hvad er det vigtigste for dig at opnå med din undervisning?
Film er og bliver en højteknologisk kunstart og presser altid grænserne for sit eget udtryk gennem en endeløs og næsten hæsblæsende teknisk udvikling. Jeg håber at min undervisning medvirker til at give den enkelte elev større sikkerhed i de nødvendige valg enhver filmproduktion står overfor og giver dem indsigt i de kreative muligheder disse valg afstedkommer.

4. Hvad er en højskole, for dig?
I Danmark har vi stort fokus på uddannelse og glemmer ofte det mere holistiske begreb dannelse, som på mange måder er grundlaget for udviklingen af fællesskaber og demokratiet som helhed. For mig er højskolen en af samfundets primære bærere af netop den nødvendige dannelse.

5. Hvad er det bedste råd du kan give til vores elever?
Husk at være jer selv. Find jeres egen vej og jeres egen stemme. Og pas på hinanden.