Lars Gandsø

Lars Gandsø har, i mange år, drevet egen virksomhed indenfor ledelse, kommunikation og samarbejde. Han er endvidere dramatiker og forfatter. Lars har beskæftiget sig med film, teater og podcast i en lang årrække.

Hvordan fandt du ud af, at du ville arbejde med film?

Jeg arbejdede med film da jeg var helt ung – senere fik jeg mere interesse for at skrive, for ledelse og læring. I dag er jeg mest med på sidelinjen og fungerer i det daglige som forstander..

Hvilke filmfolk herhjemme og internationalt er du inspireret af?

Jeg synes vi har trådt vande og lavet mange film, der var meget ens – men der er nye tider på vej. Jeg kan rigtigt godt lide de unge og modige instruktører, der blander genrer og leger med virkeligheder – vores egen lærer Laurits Flensted er én af dem. Ser vi på omverden oplever jeg, at det meget er de kvindelige instruktører der rykker – man kunne nævne Greta Gerwing og Lisa Cholodenko.

Hvad er det vigtigste for dig at opnå med din undervisning?

At eleverne ikke ser begrænsninger – at de forstår at de kan hvad de drømmer om, hvis de er villige til at knokle røven ud af bukserne for det!

Hvad er en højskole for dig?

Det er dit hjem og din nye familie i et halvt eller helt år. Det er der, hvor du lærer ting om dig selv og din omverden, som du skal bruge resten af livet. Højskolen inviterer dig ind i en kultur af generøsitet og beder dig om at være med til at udvikle den!

Hvad er det bedste råd du kan give til vores elever?

Vær generøs!