Karin Worsøe

Karin driver sin egen konsulentvirksomhed og har arbejdet på Den Danske Filmskole, hun har blandt andet været aktiv i udviklingen af de dokumentariske uddannelser.

Hun er kunstnerisk udviklingskonsulent i personlige kreative processer og projekter, samt kunstnerisk ideudvikling og egen praksis. Gennem personlige samtaler, kurser, workshops og foredrag.

Facilitering af skabelses- og beslutningsprocesser, metode- og teoriudvikling.

Hvordan fandt du ud af, at du ville arbejde med film?

Jeg var ikke særlig gammel da jeg så en film i skole-bio og da jeg aldrig så fjernsyn blev jeg helt og aldeles opslugt af fortællingen. Jeg synes det var så eksotisk at være et andet sted i verden, med nogen jeg slet ikke kendte. Da jeg kom hjem fortalte min stakkels mor hele filmen scenen for scene med detaljerede beskrivelser af steder og farver og replikker. Selvom der gik mange år før jeg begyndte at arbejde med film var den genfortælling et særligt start punkt, og når jeg ser tilbage på det giver det mig en legende følelse af at være involveret.

Hvilke filmfolk herhjemme og internationalt er du inspireret af?

Jeg er meget optaget af mennesker der undersøger noget kompromisløst, nøje og nørdet. Jeg kan bedst lide de fortællere og fortællinger jeg ikke kan regne ud på forhånd, og de må gerne skubbe til mig og trykke til. Jeg oplever at det kan komme mange, og overraskende, steder fra. Jeg husker en lille finsk fucked up 3 min. film af ukendt instruktør, og Tarkovskij og en gammel film af et tog der kører i forskellige årstider med trommer på lydsiden og Godard og og og…. Det kan sådan set både være noget stort, noget småt, en stjerne, en elev, en tanke, en optagethed.

Hvad er det vigtigste for dig at opnå med din undervisning?

Jeg ønsker mig at eleverne kan mærke forskel på når de er hjemme i sig selv, når de er tæt på og når de er røget ud af sig selv. At de styrker deres muskler og evner til at bevæge sig og øver sig og undersøger og være frygtløse. At de bliver dygtigere til at fortælle og visualisere det de allerede havde på hjertet. Og så håber jeg at det føles godt.

Hvad er en højskole, for dig?

Sangbog. Fællesmad. Dannelse. Ånd. Samvær. Nærhed. Tid til fordybelse. Være væk fra alt andet. Tid.

Hvad er det bedste råd du kan give til vores elever?

Lad være med at prøve at regne det hele ud, sørg for at gøre noget, se på det, og gør noget mere. Bliv ved. Tag fat. Hold ud. Tal med din egen stemme, se med dit eget blik. Være specifik. Hold ud. Bliv ved. Tag fat igen. Lav hellere gode arbejdsvaner end fornemme mål. Det du øver dig på er det du bliver god til.