Eva Marie Rødbro

Med en baggrund i billedkunst har Eva Marie Rødbro lavet en række kortfilm om især unge der på forskellig vis lever på kanten af samfundet.

Siden 2015 har hun været tilknyttet DR hvor hun bl.a. har lavet ‘Prinsesser fra Blokken’ og ‘Simona Overlever’.

Eva er uddannet dokumentarfilmsinstruktør fra Den danske filmskole 2015.

Hvordan fandt du ud af, at du ville arbejde med film?

Først efter kunstakademiet, fordi mine billeder gerne ville bevæge sig.

Hvilke filmfolk herhjemme og internationalt er du inspireret af?

Det er skiftende og svært at sige fordi jeg mest er inspireret af nogen der laver noget helt andet end mig selv.
Men af filmfolk føler jeg slægtskab med både Harmony Korine og Lars Engels og jeg elsker Chris Marker og Mary Ellen Mark.

Hvad er det vigtigste for dig at opnå med din undervisning?

Vigtigst at resonere med de enkelte elever, og at facilitere et arbejdsrum af lyst og mod

4. Hvad er en højskole, for dig?

Jeg er selv vokset op på en efterskole så jeg har en klar fornemmelse af at en højskole er et hjem mens man går der.
Det skal have lov at være en verden der kan lukke sig om sig selv så særlige venskaber, kreativitet og sprog kan vokse.

5. Hvad er det bedste råd du kan give til vores elever?

Det er vigtigt når det føles farligt.